Rob Verkooijen Pee van ‘t Jaor 2016!

Dongen, 31 januari 2016 In een volle Sterrekèèker, de Cammeleur in carnavalstijd, is Rob Verkooijen tijdens ‘Ut wijje broekenbal’ door Prins Andreo LVII uitgeroepen tot Pee van ‘t Jaor 2016! Rob is voor carnavalsvierende Peejen en Peejerinnen zeker geen onbekende, maar ook veel andere Dongenaren zullen hem kennen. Rob is een creatieve duizendpoot.

Prins Andreo LVII typeerde de kersverse Pee van ‘t Jaor 2016 als volgt:

“De Pee van ‘t Jaor is een op en top carnavalsmens. Het is een man die zich al jaren op vele vlakken verdienstelijk heeft gemaakt voor het feest van carnaval. Een man die zich nog steeds op vele vlakken verdienstelijk maakt.” , en: “Onze Pee van ’t Jaor is een multi-talent. Hij blaast niet alleen op het koper, maar weet ook met gevoel snaren te raken. Daarnaast is hij welbespraakt, gevat en zéér ad rem.”.

Rob is onder andere actief (geweest) op velerlei vlakken. Zo was hij presentator tijdens het Grand Gala du Pee in het 55ste stichtingsjaar, gaf hij workshops voor jeugdsauwelaars en stond zelf dit jaar voor de 12de keer in de ton tijdens het Sauwelweekend. Verder is hij een vaste fractie tijdens de buitengewone raodsvergadering. Ook op muzikaal gebied staat hij zijn mannetje, zo is hij gitarist bij feestband Bam en trompettist bij blaoskapel ‘de Uitslaopers’.

Foto: peeënstekes.nl

Kortom een echte duizendpoot die het verdient om deze titel te mogen dragen. Rob wordt met zijn benoeming ook lid van de vereniging van Peejen van ‘t Jaor,’t Aauw Loof.

Tijdens het Grote Veurspel, dat dit jaar in het teken stond van muziek uit de jaren 70, met het thema, ’Ut wijje broekenbal’, werden verder optredens verzorgd door: Fluitje van een band, Hoe Ist?!, De Uitslaopers, De Vrije Tijdrekkers en Hier zén we dan. Na de pauze was het de beurt aan feestband PROOST! die de zaal tot in de kleine uurtjes vermaakte met hun muziek.De bezoekers van ’Ut wijje broekenbal’ hadden goed ingespeeld op het thema en waren uitgedost in prachtige creaties geïnspireerd op de tijden van disco en funk.Dit voorevenement was de laatste opwarmer voor het carnaval dat komend weekeinde op de agenda staat. Stichting ‘de Peeënstekers’ heeft ook dit jaar weer samen met haar vele vrijwilligers alles voorbereid. Laten we er met zijn allen een pracht feest van gaan maken waarin de gezelligheid en de leut voorop gaan.