Kerstpakkettenactie interkerkelijke werkgroep Arm in Arm

Velen hebben het moeilijk in deze tijd

En voeren een overlevingsstrijd

Er worden dagelijks keuzes gemaakt

Er wordt ook van de weg geraakt

Aan hen wordt nu gedacht

Voor, tijdens en na de kerstnacht

Als medemens hebben we elkaar nodig

Een mooi gebaar is niet overbodig.

Het is weer half december en dat betekent dat de afgelopen maanden door leden van de werkgroep hard gewerkt is om hun jaarlijkse kerstpakkettenactie weer te laten slagen.Al vele jaren achtereen heeft de werkgroep als doelstelling een kerstpakket te bezorgen bij degenen die het wat minder hebben, waardoor ook zij rond het kerstfeest iets extra’s hebben om van te genieten.Voor deze mensen is een kerstpakket géén luxe, maar een aangename aanvulling op hun levensmiddelenvoorraad voor de komende feestdagen.

Het verzorgen van de kerstpakketten kan de werkgroep niet alleen, maar dankzij de bereidwillige medewerking van Horeca Dongen en Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongevallei is het ook dit jaar weer gelukt om een mooi kerstpakket samen te stellen.In de week van eerste kerstdag zullen een groot aantal bezorgers de kerstpakketten afleveren bij honderden gezinnen en alleenstaanden.Onze dank gaat uit naar al degenen, die op welke wijze dan ook, mee hebben geholpen aan het slagen van deze actie. Het was hartverwarmend om de betrokkenheid te ondervinden en de bereidheid wat te doen voor de onze medemens,ongeacht geloof of afkomst.

Wanneer u een kerstpakket hebt ontvangen en dit wilt afstaan dan kunt u uw kerstpakket inleveren op het parochiecentrum naast de Laurentiuskerk, Hoge Ham 84 (geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 11.30 uur) Dit kan tot 22 december 2015.

Burgemeester heeft 1e kerstpakket Arm-in-arm in ontvangst genomen

Foto : gemeente Dongen

Op donderdag 17 december heeft burgemeester Marina Starmans-Gelijns het eerste kerstpakket van Arm in Arm symbolisch in ontvangst genomen. De heer Christ Timmermans van Arm in Arm overhandigde het pakket aan de burgemeester onder toeziend oog van voorzitter Hanny Kemmeren en projectleider Coert van Os van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Dongen. Ook wethouder Piet Panis was bij dit moment aanwezig.

Het is inmiddels traditie: al een groot aantal jaren verzorgt de werkgroep Arm in Arm, namens alle Dongense Kerken, kerstpakketten voor mensen die in armoede leven. Dit jaar worden er 165 pakketten aan mensen en gezinnen in de gemeente Dongen verspreid waar de nood het hoogst is.

Medewerking
De pakketten kunnen worden samengesteld dankzij de steun van de twee hoofdsponsors Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Dongen (met sub-sponsor Liddle) en de Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei.

Veiliggesteld
De aanwezigen waren allen zeer verheugd met de mededeling, dat ook de verspreiding voor kerst 2016 al in de begroting van Horeca Nederland, afdeling Dongen is opgenomen.

Mooi gebaar

“Het is ook dit jaar weer een goed gevuld pakket”, constateerde burgemeester Starmans. “Het is mooi dat mensen, die het zwaar hebben, op deze manier net dat extra steuntje in de rug krijgen en op die manier ook van fijne feestdagen kunnen genieten!”Arm-in-Arm, ‘Horeca Dongen’ en de gemeente wensen u fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2016!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arm in Arm via info@arminarmdongen.nl. Vanaf eind januari 2016 beschikt Arm in Arm over een geheel nieuwe website: www.arminarmdongen.nl

Meer informatie over onze werkgroep is binnenkort te vinden op www.arminarmdongen.nlWilt u nu met ons in contact komen dat kan door een mailtje te sturen naar info@arminarmdongen.nlof telefonisch voor ’s-Gravenmoer 06-49954211 en voor Dongen 06-40980015.