Ziekentriduüm “St. Laurentius” Dongen

Dongen, s Gravenmoer, Klein-Dongen ,Dongen -Vaart , 3 juli 2014.Het traditionele ziekentriduüm in Dongen is weer volop in voorbereiding en wordt gehouden op 8 , 9 en 10 juli in en rondom de Laurentiuskerk aan de Hoge Ham . Het triduüm wordt op Dinsdag om 10.00 uur geopend met een eucharistieviering Als overkoepelend thema voor de vieringen is gekozen voor: “Daar word ik blij van!”. De eucharistieviering met als hoofdcelebrant Mgr. J. Liesen en assistent Jan Voeten kent een muzikale begeleiding door Parochieel Gelegenheidskoor o.l.v. Leo van der Maas. Aansluitend na de dienst is er koffie of thee gevolgd door een ontspanningsprogramma waarbij de gasten kunnen genieten van de seniorenharmonie en Marinda Wijnen, beiden uit Dongen .De Dinsdag wordt om 15.00 uur afgesloten met een dienst van woord en gebed, voorgegaan door Pastor Rob van Sambeek met begeleiding van het koor V.I.T. uit Dongen-Vaart o.l.v. Nico Koeneman. Woensdag is er op dezelfde tijden eucharistieviering, voorgegaan door Pastoor Joost de Bont en diaken Gerrit Fennema met Dameskoor uit Gilze. Aansluitend koffie , een ontspanningsprogramma met het Koor van Toen uit Teteringen en wordt de dag afgesloten met een dienst van woord en gebed, voorgegaan door Pastor Ed de Kever met het Verrijzeniskoor o.l.v. Mevr. Peeters.

4 4 fun (barbershop)

Woensdag om 10.00 uur :Dienst van woord en gebed met als voorganger Pastor Gerard Oostveen met het Parochiekoor uit Rijen . Aansluitend koffie en een bijzonder ntspanningsprogramma waarbij deelnemers kunnen genieten van 4 4 fun (barbershop) Barberschop is over het algemeen een makkelijk in het gehoorliggende manier van close singing waarbij Close Harmony beschouwd zou kunnen worden als de klassieke muziek, gemaakt met alleen de stem (a capella , dus zonder instrumentale begeleiding). Qua indeling vallen beide soorten onder de lichte muziek waarbij Barberschop als volkskunst mag worden beschouwd. De dag en het ziekentriduüm wordt om 15.00 uur afgesloten met een eucharistieviering met pastoor Jan Voeten en het Laurentiuskoor o.l.v. Frans Bullens.