€ 7500 voor KIKA

Dongen bewoog in juni voor bestrijding van kanker bij kinderen

Dongen , Dongen-Vaart , s Gravenmoer , Klein-Dongen , 29 juni 2014. De maand juni had dit jaar een bijzonder karakter . Dongen bewoog massaal voor KIKA ( Kinderen Kankervrij). Vanuit het hart van vrijwilligersorganisatie Dongen Fietst tegen Kanker, de Federatie van Dongense Sportverenigingen en de gemeente Dongen is dit jaar voor het eerst de handen ineen geslagen om richting te geven aan dit nieuwe initiatief. ,,Samen zijn we sterk en samen kunnen we daadwerkelijk iets doen tegen deze vreselijke ziekte die zoveel mensen in onze directe omgeving treft‘’, aldus de stuurgroep, die bestond uit wethouders Bas Evegaars en na de college verandering in Dongen Piet Panis en de voorzitters Marcel van Hattum (Sportfederatie) en René Roovers (Dongen Fietst tegen Kanker) Het was een begin van een samenwerking die volgens de sprekers vandaag op het BAS -Dongen tenniscourt een start moet zijn voor een evenement in de Dongense zomers met nog meer deelnemers als dat er dit jaar al waren .Wereldkampioene wielrennen Marianne Vos gaf de aftrap op 1 juni bij de toertochten die toen werden georganiseerd en Sjeng Schalken sloot het juni gebeuren in beweeglijk Dongen zondag 29 juni af met een tennisclinic voor leden van Bas Dongen. Sjeng was daar evenals Marianne op 1 juni geheel belangeloos present voor het goede doel .Een comité bestaande uit burgemeester René van Diessen en Marianne Vos stonden ook garant voor het ingezamelde geld en dat het eindbedrag ook werkelijk bij KIKA terecht komt.

Het geheel aan meer dan 10 sportieve handelingen in de maand juni heeft uiteindelijk een – voorlopig – eindbedrag van €7500.– opgebracht. Lid van het organiserend comité René Roovers maakte dat zondag bekend . Wethouder Piet Panis zei in zijn woordje er trots te zijn dat Dongen dit bedrag maar weer mooi bij elkaar heeft weten te brengen. René Roovers was blij met het mooie bedrag maar wees er op dat de de hoofdzaak is en blijft dat de Dongenaar meer gaat bewegen. Een bedrag voor een goed is niet bijkomstig maar altijd een stimulans om mee te doen met bewegen . Hij gaat er van uit dat dat na de evaluatie van deze eerste junibeweegmaand nog meer verenigen en Dongenaren mee zullen doen in de komende jaren

Maak foto groter door klik

De stichting Dongen Fietst tegen Kanker (die vanaf 2011 met vele tientallen vrijwilligers al meer dan 100.000 euro voor het goede doel bij elkaar heeft gefietst), had ook het vertrouwde bankrekeningnummer beschikbaar gesteld voor giften: 10.48.13.733. Zowel vanuit het comité van aanbeveling als de stuurgroep is er onafhankelijk toezicht, zodat iedereen er verzekerd van kan zijn dat al het ingezamelde geld ook daadwerkelijk terecht komt bij het goede doel van dit jaar: KiKa. Het rekeningnummer staat overigens nog steeds open