Alle Dongense verenigingen slaan handen ineen!


Muntjesactie weer grandioos succes

Dongen, 28 juni 2014 . Update.Het was zaterdag 28 juni druk rondom de Jumbo-supermarkt in Dongen. Vooral veel vertegenwoordigers van Dongense verenigingen waren actief in het centrum. Redenen genoeg. Zo werd bekend gemaakt hoeveel geld de muntjesactie van deze plaatselijk super had opgebracht voor het Dongense verenigingsleven. Bovendien en eigenlijk een hoogtepunt voor het einde van deze ,misschien wel laatste muntjesactie , werd de man die toch al jaren met een groot sociaal hart heel veel Dongense evenementen sponsorde terecht in het zonnetje gezet. Vanwege onder andere gezondheidsredenen stopt Jos Sengers met de exploitatie van de plaatselijke Jumbo-supermarkt. Het vertrek van deze kleine man in gestalte maar onbetwist een grote sociale ondernemer die veel verenigingen en stichtingen ondersteunde, is de reden dat de Dongense vrijwilligers de handen ineen hebben geslagen om hun waardering te uiten aan alle sponsoren van de vele lokale initiatieven met als groot middelpunt Jos Sengers. Vrijwilligers van een groot aantal verenigingen hebben een tijdje geleden het idee geopperd om een symbolisch cadeau te geven aan alle sponsoren als blijk van waardering voor de ondersteuning van de lokale verenigingen en stichtingen. Alle verenigingen en stichtingen zijn aangeschreven en binnen een week werd het initiatief door meer dan 100 verenigingen en stichtingen omarmd. Dit enthousiasme heeft ook een aantal Dongense ondernemingen aangestoken die ook hun deelname aan dit mooie initiatief toe hebben gezegd. Zo ‘snijdt het mes’ in Dongen weer eens aan twee kanten. In Dongen kan dat. Daar doen mensen dingen samen.

Dat samen doen werd ook op een andere wijze gedemonstreerd op deze vrolijke zaterdag.Drie koren- Dongens Levenslied, Vrienden Smartlappenkoor, en Zin in Zang- toonde dat waar een wil is ook een weg is.
Ze zongen gezamenlijk een prachtig lied voor ‘onze’Jos. Misschien goed genoeg voor een CD werd al geopperd.


Het ‘nog geheime’ bankje…. ( foto : Jan Stads / Pix4Profs )

//www.youtube.com/embed/qIdm21ip7L4?rel=0

Ruim 60.000 steentjes zijn geplakt op een SocialSofa. Hier is met 55 vrijwilligers van een groot aantal verenigingen en stichtingen ruim 385 uur in ruim 3 weken aangewerkt. Zo heeft het Dongen verenigingsleven letterlijk een steentje bijgedragen aan dit Dongense bankje. Op het bankje is de skyline van Dongen die de verbintenis maakt tussen Dongen, de verenigingen, de gemeente en het bedrijfsleven.

Foto’s in onderstaand album : Kees Willemse

<!– WriteFlash('//gallery.dongenhomespot.nl/#!album-241‘); //–>//gallery.dongenhomespot.nl/#!album-241

Maak een vergroting door een klik

Alles komt samen in deze SocialSofa, die werd overhandigd aan Jos en Carolien Sengers. Met de sofa willen de verenigingen symbolisch de waardering uitspreken aan alle sponsoren die het ‘In Dongen doen we dingen samen’, mogelijk maken van lokale initiatieven uit het verleden, van nu en voor de toekomst.
Er is overigens goede hoop dat de muntjesactie door de nieuwe eigenaar wordt voortgezet.