L-Joy dancefactory bij het Nederlands Kampioenschap

Gekwalificeerde teams van L-Joy dancefactory weer goed in de prijzen gevallen

Dongen, 14 oktober 2013 . Tijdens de Nederlandse kampioenschappen van Soneo op zondag 14 oktober 2013 , zijn de gekwalificeerde teams van L-Joy dancefactory weer goed in de prijzen gevallen. 2 Teams en 3 duo’s waren hiervoor geplaatst. Dit waren tevens alle wedstrijddansers die Jazzdance doen bij L-Joy dancefactory. Een enorme drive zit er dus wel in bij die meiden. Als eerste waren Iris Haarmans en Amy Willemen aan de beurt, zij deden mee met duo jazzdance junioren en behaalde hiermee de eerste plaats. Zij mogen nu Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK in Bonn. Hierna kwamen de duo’s jazzdance 18+. Hiervoor waren Eva Fokkink en Joëlle de Ronde geplaatst. Ook zij vielen in de prijzen en werden derde.

Bij de duo 18+ showdance werden Kim Heerkens en Joëlle de Ronde tweede. Bij de groepen Jazzdance junioren werd Jazzable tweede . Ook dit was geweldig. Jazz it Out werd vierde en net niet in de prijzen, maar zeker zeer tevreden.

Al deze jazzgroepen zijn onder leiding van Lidian de Ronde Voor dit NK kun je je plaatsen door diverse voorrondes te winnen. Deze zijn o.a. in de Meerpaal in Dronten en ’t Spant in Bussum geweest. Het was een prachtige afsluiting van een heel mooi wedstrijdseizoen.Ook de streetdance 18+ heeft zich vorige week bewezen op het NK Haff in Den Haag. Onder leiding van Maartje Gerrits hebben zij daar een 6e plaats bemachtigd.L-Joy dancefactory is behalve bekend in Dongen, ook een dansschool met een regiofunctie. Veel dansers uit diverse dorpen en steden rondom Dongen dansen ook hier. Behalve Jazzdance zijn er meerdere vormen van dans. O.a. modern, streetdance, hiphop, klassiek, zumba, kinderdans, aerobics en jongensgroepen zijn hier te vinden. Behalve deze wedstrijdgroepen zijn er ook demonstratie- en showteams en is er een selectieklas.Op dit moment zijn er ruim 1000 dansers die allemaal de mogelijkheid krijgen om 2x per jaar op een podium te staan. Zij zijn dan ook op zoek naar nieuwe docenten (alle disciplines) voor uitbreiding van de lessen en het geven van workshops.

TERUG NAAR DE KRANT : H I E R