Parochie en Kinderboekenweek 2013

Herfst : over wat blijft en wat voorbij gaat

Kelly van Zon over winnen en verliezen

Dongen, 25 september 2013 ‘Klaar voor de start’ is het thema van de Kinderboekenweek 2013 en gaat over sport en spel. Ook de parochie draagt daaraan een steentje bij met name in de groepen 3 en 7 van alle katholieke basisscholen. De parochie komt naar de school toe. De kinderen gaan in de klas werken met een verfkwast, ze kijken en luisteren naar een Bijbelverhaal en discussiëren over winnen en verliezen, over meedoen en aan de kant staan.Heel bijzonder wordt de avond voor de ouders. De paralympisch kampioene Kelly van Zon zal vertellen over wat voor haar winnen en verliezen betekent. L

Wat is haar winnaarsmentaliteit? Hoe gaat zij om met verlies? Welke regels zijn belangrijk in haar spel? Daarnaast krijgt u uitleg over het programma met de kinderen. U bent van harte welkom op deze avond in Basisschool Achterberg op 10 oktober; aanvang 19.45 uurU kunt zich aanmelden vóór 3 oktober bij pastor Peter Derks: pderks@parochiedongen.nl

Op zaterdag 5 oktober is er in de Hubertuskerk om 19.00 uur een gezinsviering in het kader van de Kinderboekenweek. Thema is: Samen sterk . Wil je dat wel eens zien in een viering? Je bent welkom! Jij komt toch zeker ook?

HERFST: over wat blijft en wat voorbij gaat

Vinden jullie het ook zo leuk om in de herfst naar het bos te gaan? Om te genieten van de vele kleuren herfstbladeren? En om foto ’s te maken van paddenstoelen, rood met witte stippen? Kinderen zingen dan graag het liedje: Herfst, herfst, wat heb je te koop . Honderdduizend blaadjes op een hoop. Zakken vol met wind, ja mijn kind. Ik Hoop dat jij dat prettig vindt. We gaan luisteren naar een sprookje en naar een Bijbelverhaal, en we stellen ons de vraag: welke mooie dingen van de zomer verdwijnen nooit? Daarvoor halen we de verfkwast weer uit de kast. We sluiten af met een korte viering waarin kinderen en ouders zelf inbreng (kunnen) hebben. We horen er over een God die onze toekomst is; God die ons thuisbrengt. Kortom, dit is echt een ochtend voor gezinnen om eens met elkaar in gesprek te gaan en je te verwonderen om de natuur en om elkaar: over wat blijft en wat voorbij gaat. Komen jullie ook? Ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar zijn van harte welkom! Op geven tot 11 oktober bij Peter Derks pderks@parochiedongen.nl