Heb jij wel eens een koe aangeraakt?

Samen op excursie naar boer en tuinder

Dongen, 21 augustus 2012. In september organiseert de parochie een excursie naar twee agrarische bedrijven voor kinderen van de basischolen. Wie heeft er wel eens een koe echt aangeraakt? En wie heeft er wel eens ooit gezien hoe een bloem in een aardbei verandert? Op woensdagmiddag 19 september ben je welkom om mee op excursie te gaan (13.45 tot ongeveer 16.45 uur). We gaan dan naar een boer met koeien en naar een aardbeienteler.Daar is veel te zien, maar ook veel te vragen. Want wat moet een boer en tuinder eigenlijk allemaal DOEN voordat er melk in een pak zit en voordat een aardbei geplukt kan worden? De excursie begint in de Hubertuskerk.In het weekend van 23 september vertellen we in twee verschillende vieringen het verhaal van boer en de tuinder door aan alle mensen van de oogstdankvieringen in de Hubertuskerk. Aanmelden voor deze excursie kan bij pastor Peter Derks pderks@parochiedongen.nl Geef je naam en telefoonnummer door, en geef ook door of je moeder/vader eventueel chauffeur kan zijn. Groeten van Peter Derks