Dongense L-Joy Dancefactory dans in Internationale competitie naar topplaatsen

Dongen, Amsterdam, 2 juli 2012.Afgelopen weekend was het Europees Kampioenschap van Soneo 2012 in Amsterdam. Soneo is een internationale dansbond. Tussen de 26 concurrerende landen en 15.000 dansers die meededen, deed ook L-Joy Dancefactory uit Dongen mee en kwam uit voor The Netherlands. Met maar liefst 4 teams kwam L-Joy uit tegen onder andere Rusland, Oekraïne, Roemenië, Duitsland, Engeland en Slovenië. Op 30 juni 2012 behaalden Laura Jonkers en Joëlle de Ronde, met hun reserve Eva Fokkink, in de categorie Double Dance Jazz 18+ de 10de plaats met maar liefst 331,5 punten.

Hiermee lieten zij onder andere Spanje en Tsjechië achter zich. Op 1 juli 2012 ging Jazzable (Benthe Maas, Daphne Jansen, Amy Willemen, Iris Haarmans, Demi Vergeer, Veerle Dingemans en Anouk Zondag) de strijd aan op het EK, en met succes. Ze behaalden de 4de plaats en misten op een haar na de bekers en medailles! Anke Bastiaansen en Lizzy Bastiaansen behaalden dezelfde dag in de categorie Double Dance Jazz 14 t/m 17 jaar de 8ste plaats met 331 punten. Amy Willemen en Iris Haarmans namen in dezelfde categorie de 7de plaats voor hun rekening met 332,5 punten. Een succesvol weekend voor L-Joy Dancefactory, en een perfect einde van hun eerste wedstrijdseizoen. Volgend wedstrijdseizoen belooft weer een hoop goede prestaties met ditmaal zeven deelnemende wedstrijdgroepen.