Dongense Danskampioenen stralen in Apeldoorn

Dongen, 10 oktober 2011. In Apeldoorn vond zondag 9 oktober het Nederlands Kampioenschap streetdance-hiphop, showdance, jazz, cheerleading en cheerdance plaats. De Dongnese dansschool L- Joy- Dancefactory was goed vertegenwoordigd op het evenement in Orpheus Ruim 120 teams hadden zich afgelopen jaar gedurende drie kwalificatierondes geplaatst voor het NK Naast de Nederlandse vakjuryleden die tijdens de kwalificatierondes de jurering van de teams en atleten voor hun rekening namen, waren speciaal voor het NK bovendien vier internationale juryleden ingevlogen, onder wie Tone Sparby uit Noorwegen, president van de Europese bond, en Steven Walls uit Schotland. Twee Dongense duoteams slaagde er in Apeldoorn in om het Nederland kampioenschap op hun naam te zetten. In de categorie 14 tot 17 jaar was dat het duo Lizzy en Anke Bastiaanse en in de categorie 18 jaar en ouder scoorden Laura Jonkers en Joëlle de Ronde.