kiezen voor de zon

Dongenaren ontvluchten de regen en verruilen Nederland met buitenlandse bestemmingen

Dongen, 28 juli 2011 . Het weer wordt volgens hen die het kunnen weten vanaf volgende week iets beter. Maar toch : Het aantal Dongenaren dat hun campingvakantie in Nederland hebben verruild voor een buitenlandse camping voor een beter vakantiegevoel is de afgelopen weken aanmerkelijk gestegen .Hiermee volgen onze dorpsgenoten de rest van Nederland. “ Er is zeker een verhoogde vraag naar “lastminutes” geweest de afgelopen weken “ volgens Claudia van Gulik van Dongens grootste reisbureau TravelXL van Peter Huijgens aan de Hoge Ham . Travelmanager Claudia van Gulik merkt echter op dat het begrip “lastminute” minder van toepassing is. “ De reisorganisaties belonen tegenwoordig de vroegboekers die hun vakantie al in december, januari, februari reserveren meer en meer met zeer aantrekkelijke kortingen. Van spectaculaire prijsverlagingen wanneer het weer slecht, de vraag groot en het aanbod klein, is dan ook niet tot nauwelijks sprake op dit moment “aldus van Gulik .

Bulgarije stijger

Op de top tien – landen voor vakantiegangers in Dongen en omgeving staat dit jaar Frankrijk op plaatst één gevolgd door Duitsland , Spanje , Turkije en Griekenland .Volgens Claudia van Gulik is dit lijstje niet helemaal in oplopende belangstelling samengesteld . Volgens haar springt een voormalig Oostblokland er wel uit “Opvallende stijger deze zomer is Bulgarije ( Zonnestrand en Goudstrand) ”.

Top 10

De belangstelling van Dongenaren voor buitenlandse vakantiebestemmingen geeft het volgende beeld . Volgens Claudia van Gulik van TravelXL aan de Hoge Ham is dit lijstje niet helemaal in oplopende belangstelling samengesteld .

1.Frankrijk

2.Duitsland

3.Spanje

4.Turkije

5.Griekenland

6.Italië

7.Oostenrijk

8.Portugal

9.Noorwegen

10.Verenigde Staten / Canada