FEESTMIDDAG VOOR FOLKLOREDANSGROEP DONGEN 35 JAAR BESTAAN

Dongen, 10 april 2011.Een geweldige feestmiddag hadden de leden van Folkloredansgroep Dongen afgelopen zaterdag 9 april. Het was een gezellig samenzijn in café de Viersprong om het 35 jarig bestaan van de groep te vieren. . Onder het genot van een hapje en een drankje werden er herinneringen opgehaald en vooral veel gelachen en natuurlijk gedanst. Tijdens de workshop zumba kwam iedereen in tropische sferen en liep de temperatuur letterlijk op tot tropische waarden.35 jaar geleden werd de groep opgericht door Aad, Miep en Jos Sigmond. Twee enthousiaste mensen met hun dochter Jos brachten de folklore in Dongen tot leven. Een hele goede beslissing, zo blijkt, want tot op heden wordt er nog wekelijks gedanst door drie groepen in c.c. ’t Schouw te Dongen.

in de kring

De Folkloredansgroep draait momenteel o.l.v. Corrie, Inge, Jeanne, Marian en Tonny. Er wordt gedanst op internationale folkloremuziek. Het is voor alle leeftijden en voor mannen en vrouwen. Dansen betekent bewegen op muziek. Het is gezellig, gezond, goed voor de conditie en je hebt er geen partner voor nodig. Je danst meestal in een kring, maar soms ook in rijtjes, in paren of gewoon los in de ruimte. De nieuwe cursussen starten weer in september. Op maandag- en woensdagavond om 19.45 uur en op dinsdagmorgen om 9.30 uur. De lessen duren anderhalf uur. Er wordt gedanst van september tot en met mei. De kosten zijn 35 euro per 3 maanden. Heb je zin om ook eens te dansen kom dan naar de open avond op vrijdag 26 augustus. Een goede gelegenheid om te ervaren wat het dansen inhoudt. Mail voor INFO naar folkloredansdongen@hotmail.com of bel 317567 of 06-12053268.