28 februari 20.00 uur Cammeleur

Dongen, 24 februari 2011 Ad Rooms is uitgenodigd als spreker voorde heemkundekring de Heerlijckheit Dongen. Maandag 28 februari is te gast in Dongen We nodigen u van harte uit om deze avond Ad te horen vertellen over het Rijke Roomse leven. Ad Rooms is journalist, auteur en spreker. Sinds eind 1995 schrijft Ad Rooms over het rijke roomse leven. Het plan was daarover een serie van vijf verhalen te maken, maar er kwamen zoveel enthousiaste reacties van lezers dat het er al snel tien werden. Stoppen was niet meer mogelijk en tot voor kort stond de rubriek wekelijks in BN/DeStem. Er zijn intussen meer dan zeshonderd afleveringen gemaakt. Ad Rooms was aanvankelijk geen deskundige op het gebied van het katholieke geloof uit die tijden van weleer, maar de afgelopen jaren is hij wel een kenner geworden van alles wat met het rijke roomse leven te maken heeft .Al een aantal jaren verzorgt Ad Rooms lezingen over het rijke roomse leven. Hij vertelt waarom hij is gaan schrijven over die katholieke tijden van weleer, waar dat allemaal toe geleid heeft en neemt de luisteraars aan de hand van een aantal onderwerpen mee terug naar die tijden van toen.Hij vertelt een verhaal met een lach en een traan. Onderwerpen die de revue passeren, zijn: de catechismus, een aantal heiligen, de vastentijd, het leven van de misdienaars, begraven worden in ongewijde aarde, de gebruiken rond trouw en huwelijk, engelen en veel andere onderwerpen. De lezing begint om 20.00 uur in de Cammeleur. Leden van de heemkundekring hebben gratis toegang. Niet leden betalen €2,=.