Dongen , vrijdagavond 27 augustus 2010. 21.35.uur .Dat waren de Zomerspelen zoals ze nog nooit gevierd werden. Fantastisch in één woord. De sluitingsceremonie was onvergetelijk. Alle groepen zagen nog eenmaal hun favorieten , helden en boeven van deze onvergetelijke week terug . Muzikaal was er een hoogstandje van ‘ongeveer’50 gitaren die een ouderwetse medley begeleidden en Geert Coppens deed een hartstochtelijk beroep op onze burgemeester om het kampvuur als afsluiting van de Dongense Zomerfeesten te behouden. Er werd gefeest .Er was emotie. Er was dankbaarheid en er was een een groots veilig begeleid kampvuur..De zomerspelen zijn er volgens jaar weer.

Dongen, 27 augustus 2010. Even na negen uur op vrijdagavond 27 augustus 2010 klonken de laatste liedjes ,was het laatste gejuich te horen en togen de kinderen vermoeid maar voldaan naar huis. Slapen is nog het enige wat ze willen. Om morgen en nog lange tijd terug te kunnen denken aan de glorieuze Gouden Zomerspelen van de Dongense Jeugdraad. Het is voorbij maar er is geen kater of het zou het zwaard van damocles moeten zijn dat letterlijk boven het kampvuur hing deze week. Hoe die discussie afloopt valt nog niet helemaal te voorspellen. Maar dat is een ander verhaal.

Dankjewel!

De Dongense verhalen gingen deze week over Film en Video. Dongen was een week lang in de greep van al dan niet misdadige types die de goede gang der opnames probeerde te saboteren .Maar zo gaat dat altijd. Een film , ook de Dongense , is altijd spannend maar heeft een happy end . En zo hoort dat ook. .De Dongense Zomerspelen 2010. Een monument van de hoogste orde. Hele grote complimenten verdienen de leiders, de organisators , de decorbouwers ,de acteurs, de televisieploeg en al die anderen die we hier niet bewust vergeten .Iedereen die de Zomerspelen een Gouden rand gaf dus.

Er is nog veel over te zeggen .Woorden schieten tekort. Deze krant gebruikte al vele woorden van waardering en bracht het hete verse nieuws direct on line. We schreven het meeste in begrijpbare lees en vertelstijl zodat papa’s en mama’s dat konden doorvertellen aan de allerkleinsten .Wij zwijgen nu even .En u beste bezoeker kunt blijven terugkijken naar de vele foto’s , video’s en geschreven verslagen van deze 50ste Dongense Zomerspelen . Terugkijken en lezen in ons gloednieuwe archief. Dongenhomespot.nl dankt heel erg hartelijk allen die deze verslagen hebben mogelijk gemaakt. Namen noemen we in onze speciale bijlage. En u , en jij , bedankt dat je veelvuldig in de krant keek .