En daar is het dan. ’t Bankske , het zomerspelenbankske , sociaal bankje , Social Sofa of heet dit zitmeubel nu gewoon ’t Benkske , de naam waaronder dit meubilair bekend is geworden.

Hoe dan ook het is een prachtig pronkstuk geworden dat straks een prominente plaatst zal krijgen op het Looiersplein. Op de bank zit Tjarda van Egmond naast Thieu en Tinus van de zomerspelen en op de achtergrond heeft Jan de Weerman plaatst genomen . Het bankje werd tijdens een sociale en spectaculaire bijeenkomst van alle kinderen en leiding van de Zomerspelen aangeboden aan de Dongense Jeugdraad die de overkoepelende organisatie is van onder andere de Zomerspelen. De overhandiging vond plaats op het Wilhelminaplein. Tjarda van Egmond van Stichting richting is de eigenlijke initiatiefneemster om het bankje aan de jarige Dongense Jeugdraad te schenken. Behalve heel veel Dongenaren deed de plaatselijke SP een flinke duit in het zakje.>