Storing van maandagavond waarschijnlijk geen ‘gewone ‘storing.

Toch sabotage !

ZOMERSPELEN TV WEER UIT DE LUCHT

Dongen, 25 augustus 2010. Ruim 2500 Dongenaren waaronder bijna 1700 kinderen van de basisscholen uit ons dorp waren vanmorgen getuigen van een brute overval op Zomerspelen TV.Tijdens een rechtstreekse uitzending werd plotseling de verbinding met de Dongense huiskamers verbroken .Vanmorgen werd ook duidelijk dat de storing van maandagavond van Zomerspelen TV waarschijnlijk geen gewone storing was. De presentator van de massale jubileumactiviteit vond het al raar dat er maar één microfoon was om het programma te presenteren. Geplande interviews met onder andere de sterreporters van de Dongense zender Tinus en Thieu werden daardoor moeilijker. Door de goede improvisatietechnieken lukte dat uiteindelijk tocht. Tinus en Thieu gaven aan de vele kinderen uitleg hoe nu eigenlijk een uitzending tot stand komt. Tijdens deze uitleg waarbij de kabels van Zomerspelen TV open en bloot te zien waren , kwam er plotseling een onguur type midden uit het publiek het podium oplopen. Hij vertelde dat hij heel veel verstand had van techniek en dat het allemaal maar niks was wat hier gebeurde .

Massale zoektocht naar gele kabel én boef

Omdat Tinus de kabel had aangewezen tijdens zijn uitleg wist ook het ongure type waar de kabel aanhing .Terwijl dat beslist geen zijden draadje was slaagde de man erin de kabel door te knippen met een een grote snoeischaar. Na zijn daad ging hij er van door .Sommigen zeiden dat de schurk het hazenpad koos . Dat is door de leiding van de zomerspelen overigens niet bevestigd .. Een ter aller ijl opgebelde elektricien verklaarde dat hij rond de middag pas materiaal had om de kabelbreuk te repareren en dat hij in ieder geval géle kabels stukjes moest hebben om een goede verbinding te garanderen . De aanwezige kinderen boden spontaan aan om stukjes gele kabel te gaan zoeken in Dongen en beloofde tegelijkertijd te kijken waar de saboteur zich schuilhoudt in ons dorp. Tot zover ons ooggetuigen verslag van deze plotselinge spannende ontwikkelingen .In onze later edities komen we uitgebreid terug op deze onverkwikkelijke zaken >>

Dit is een niet zo heel erg vaag signalement van de saboteur die sinds vanmorgen voortvluchtig isDeze krant hoopt met het vrijgeven van deze foto dat de dader gauw in de kraag zal worden gevat.Privacy komt volgens de redactie hier op de tweede plaats!