Storing aan de centrale zendmast op Wilhelminaplein?

Dongen, 24 augustus 2010. Vandaag was er maar één wolkje aan de lucht. Het weer was goed al waaide het vrij hard maar de stemming was opperbest. Toch is er ergens een kink in de kabel gekomen of erger: de kink is er schijnbaar niet zomaar gekomen .De sterverslaggevers van de Zomerspelen.nl TV Tinus en Thieu hebben wel een vermoeden maar willen dit nog niet hard uitspreken. Er wordt gefluisterd dat de zendmast op het Wilhelminaplein de rest van de week wel extra beveiligd zal worden. Aan de camera’s ligt het gelukkig niet .Het wordt allemaal wel heel spannend .De opnamen van de eerste zomerspelendag zijn gelukt ,zijn prachtig van kleur en staan allemaal in de ‘ooit gemist ‘website van zomerspelentv.nl. Die te bereiken is via onze zomerspelenbijlage . Maar ook deze krant heeft weer heel wat beeldmateriaal verzameld vandaag.

Duiventoren

Vandaag speelde een groot gedeelte van de zomerspelenactiviteiten zich af in de bosrijke omgeving van ons zomerspelendorp. In de Duiventoren werden de wereldkampioenschappen line dance met succes afgerond .De huidige wereldkampioenen waren er ook en streden een de strijd met alle toegelaten middelen. Er gebeurde nog meer in de Duiventoren. Zo kon het zomaar gebeuren dat de troetelbeer werd aangevallen door slechterik .Ook werden de opnamen voor de Dongense Western hier in de vrije natuur opgenomen. Terwijl het in de Duiventoren erg spannend werd was dat niet minder het geval in ons Vikingsdorp . Hier werd op deze mooi- weer -tweede- dag een nieuw stamhoofd gekozen met behulp van de magische helm en werd genoten van de lekkere frietjes .Er gebeurde echt heel veel op diverse locaties. Zo bleef het in het Volckaertpark ondanks het gelukkig ontbreken van regen toch niet helemaal droog. Onze fotograaf was daar getuige van.

Veel verband

Het werd een waterspektakel in het Volckaertpark ,compleet met zeepbaan ,modderbad en waterflessenvoetbal . Vandaag ook werd scene 7 en 8 opgenomen van de boeiende televisiesoap Medisch Centrum Plan West .Hierbij viel meteen op dat de steracteurs het acteren wel erg serieus opvatten .Bovendien werd in het ziekenhuis weer menig verband gelegd . In het stenen tijdperk en in de mode -Toy- Story -winkel op het st Janschoolplein was het behoorlijk spannend . Maar dat is allemaal – en nu gaat de krant een moeilijk woord gebruiken – inherent aan de zomerspelen in ons dorp. Morgen staan onze verslaggevers op het Wilhelminaplein waar heel wat gebeurt en donderdag gaan we op bezoek in het dorp van Fred Flintstone en Wilma en worden ook de andere locaties niet vergeten . Bekijk ook vandaag ons dagalbum op onze speciale zomerspelenbijlage .

DAG 2 ALBUM