VIJFTIGSTE DONGENSE ZOMERSPELEN BELEEFDE GOUDEN OPENING.

Dongen, 23 augustus 2010 .Zoveel kinderen, zoveel pappa’s en mamma’s , opa’s ,oma’s en andere Dongenaren. Maar ook een jongetje met zijn mamma aan wie de verslaggever van deze krant had beloofd dat zijn foto op de voorpagina mocht . Helaas een defect aan het SD -kaartje van de camera is dat niet gelukt.Maar dat wordt goed gemaakt. Wel heel veel andere foto’s en video’s straks in deze krant. Géél Dongen keek er al lang naar uit en waren er nu getuige van . De 50ste Dongense Zomerspelen die wijd en zijd , van Zuid tot Noord en van West tot Oost berucht en beroemd zijn zijn geopend. Wat een feest,wat een acteertalent en wat een vakmanschap toonde de mensen van de Dongense Jeugdraad de welke stichting deze gouden zomerspelen wederom organiseert. Een live- band begeleide het openingsfeest op gepaste , vrolijke en muzikale wijze . Een voor een werden de thema’s van deze spelen voorgesteld aan de in schoolgroepen ingedeelde deelnemende kinderen. Groep 1 tot en met de brugklassers ; iedere leeftijdscategorie heeft een gepast thema en kan er mee vooruit deze week . De wild-West verhalen zijn niet van de lucht deze week en Vikings uit het hoge Noorden zoeken naar een gouden Vikingshelm .

Ballonnen en het zomerspelenlied

Fred en Wilma Flintstone hebben hun kinderen BamBam en Pebbles meegebracht die al gelijk en nog vóór de opening verstoppertje wilde gaan spelen met de kinderen. Op aanraden van de voorzitter zelf wilden ze daar nog wel even mee wachten . In Dongen West is er deze week een heus psychiatrisch ziekenhuis gebouwd dat het decor vormt voor opname van de populaire televisieserie Medisch Centrum Plan West . De acteurs van deze serie waren ook allemaal aanwezig terwijl er niet eens een rode loper was uitgelegd. Toch bleven deze sterren van het scherm eenvoudig en goedlachs . Ook aan de mode wordt gedacht deze week in ‘ modetown ‘Dongen. Modepop Barbie en troetelbeer beleven heel veel avonturen , vooral als uitkomt wat voorspeld is , dat Troetelbeer wordt aangevallen door een erge slechte slechterik .Hopelijk wordt troetel weer normaal. Deze krant houdt ook dát in de gaten deze week. Ballonnen in zwart en vooral geel kozen het luchtruim .Sommigen te vroeg anderen te laat.. maar een prachtig gezicht was het zeker . Daarmee was het begin van de zomerspelen nóg niet helemaal compleet. Het zomerspelenlied was zeker niet vergeten en bewust voor het allerlaatst gehouden bij deze ceremonie . Het zingen was luidruchtig en hard en werd zelfs door het vele publiek achter de dranghekken meegezongen compleet met een wave. Zomerspelen 2010 is een feit!.<

Foto’s HIER

Dongenhomespot.nl maakt deze week van elke dag een apart fotoalbum. De openings- en de sluitingsceremonie zal worden vastgelegd op video. Deze week wordt de internetkrant geholpen door Marga en Hans Spil en Rinus Krijnen. Kijk voor het dagelijkse actuele nieuws en actualiteit op onze speciale zomerspelenpagina