Dongen, 16 augustus 2010. Aan het einde van de 50ste zomerspelen gaat het traditionele kampvuur in De Bergen gewoon door. Omdat er dit jaar vanwege het jubileum extra veel bezoekers worden verwacht moet er eveneens veel aandacht besteedt worden aan de veiligheid. Burgemeester Dirven -van Aalst zegt hierover :“Want een kampvuur spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, maar laten we niet vergeten dat het ook gevaarlijk kan zijn wanneer er niet voorzichtig mee wordt omgesprongen”

Alcohol op straat? NEE!’ en pas vanaf 18.30 uur toegang

Om alles veilig te kunnen laten verlopen roept burgemeester Simone Dirven-van Aalst iedereen met klem op om zich aan de regels te houden. Dit betekent dat ook bij het kampvuur alcohol gebruik niet is toegestaan. Vaak komen bezoekers al ruim voor aanvang van het kampvuur naar De Bergen om een mooi plaatsje te kunnen bemachtigen. Dit jaar zal het terrein in verband met de veiligheidsmaatregelen echter pas vanaf 18.30 uur toegankelijk zijn voor bezoekers. Burgemeester Simone Dirven -van Aalst roept iedereen dan ook met klem op niet eerder het terrein te betreden . Normaliter is het nuttigen van alcohol op straat en in de openbare ruimten verboden. In de omgeving van het Zomerspelen kampvuur is deze regel uiteraard ook van kracht. De politie controleert hierop en zal hier tegen optreden. De 50-jarig jubileum editie van 2010 zijn de laatste Zomerspelen die op deze manier worden afgesloten. “Dus laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit laatste kampvuur in De Bergen voor iedereen prettig en veilig verloopt!”, aldus burgemeester Simone Dirven -van Aalst. Bij de Dongense Jeugdraad is men uiteraard van deze maatregelen op de hoogte. Een woordvoerder zei eerder vandaag dat ook de 51ste editie op een spectaculaire manier zal worden afgesloten.<