Zomerspelen vrolijk afgesloten

Geen kampvuur , wél regen

Met aan het begin en het einde van sluitingsceremonie een flinke bui was het vrijdagavond toch een vrolijke boel in natuurgebied ‘De Bergen ‘ aan de Pastoor Dirvenstraat en was er ondanks het ontbreken van een echt kampvuur toch een kop en een staart aan het jaarlijkse gebeuren . Rond 21.30 keerde een ware menigte van ouders , opa’s ,oma’s belangstellenden en niet te vergeten honderden jonge deelnemertjes van alle Dongense basisscholen vermoeid maar tevreden huiswaarts. De 49ste Dongense Zomerspelen waren ook dit jaar weer in goede handen van meer dan 300 vrijwilligers onder de paraplu van de Dongense Jeugdraad . Superlatieven zijn er bijna niet meer te vinden voor dit grandioze zomerkinderfeest . Tijdens het sluitingsfeest zagen de duizenden de tekst ‘Zomer Spelen ‘langzaam kleiner worden . Anders dan vorige jaren was er op last van de brandweer heellaas geen groot kampvuur . Vanwege de onzekere weersomstandigheden met vooral harde windvlagen achtte de korpscommandant het niet verantwoord om vuur te maken in het natuurgebied. Waarschijnlijk mede ingegeven door de vandaag ontstane bosbrand in een groot gebied nabij het Noord – Hollandse Schoorl . Aan het begin van het programma werd aan het publiek gevraagd niet te roken . Het kampvuur was dan niet toegestaan ,de pret was er niet minder om. De organisatie die letterlijk overal rekening mee scheen te houden had direct na het afgelasten van het kampvuur al een leuk alternatief klaar . Kijk voor een compleet overzicht van deze zomerspelenweek naar de talrijke filmpjes en foto’s op de websites van Dongenhomespot.nl en OmroepDongen.nl .<