Door: Michel Speltie

Zomerspelen 2009.

In Dongen doen we dingen samen. Dit geldt zeker voor de zomerspelen.

Geen onderscheid in cultuur of geloofsovertuiging maar zorgen dat de kinderen een geweldige week hebben waarbij samenspelen een belangrijk onderdeel is van de spelen.

Soms begrijpen kennissen of vrienden, uit andere delen van het land, niet dat wij onze vakantie afstemmen op de zomerspelen. Zomerspelen gaan toch niet voor de vakantie. Als wij dan uitleggen dat er zo’n 1700 kinderen aan mee doen en dat er een wachtlijst is voor vrijwilligers, dan zie je ze denken waarom zo’n geweldig evenement niet in hun plaats georganiseerd kan worden.De Dongense samenleving mag hier trots op zijn dat het organiseren nog steeds mogelijk is in deze tijd.Zo ben ik de afgelopen week op verschillende plaatsen geweest en trof daar alleen maar lachende kinderen aan die zich heerlijk aan het vermaken waren met spelletjes of toneel stukjes .Het leek op sommige tijden wel een in en uittocht van mensen die van de ene plaats naar de andere plaats moesten om de kinderen op te halen.Ondanks het slechte weer op de afsluitavond was het geweldig om te zien dat de Bergen weer vol stond met enthousiaste ouders, opa’s, oma,s en vrienden. Jammer dat het kampvuur dit jaar niet door kon gaan maar de organisatie van de Dongense Jeugdraad hebben, zoals gewoonlijk, snel voor een goed alternatief gezorgd. Als afsluiting wil ik iedereen, die dit mooie feest mogelijk hebben gemaakt, bedanken voor hun inzet waarbij de Dongense jeugd een geweldige week heeft gehad. Organisatie bedankt en tot volgend jaar.