Daar bij die molen

Hare Majesteit de Koningin is weer vrij !

Sinds vrijdagochtend 06.30 uur gingen er geruchten dat de bevrijding van de koningin nabij was . Rond de zelfde tijd scherpte de autoriteiten de radio (én televisie) stilte verder aan. De vorstin werd afgelopen woensdag rond 21.00 uur gekidnapt toen ze tijdens haar dankwoord voor de door twee concurrerende buurtverenigingen gegeven feest plotseling werd overvallen door een tiental mannen in het zwart met maskers op.Vervolgens werd Hare Majesteit in een open – eveneens zwarte – grote auto afgevoerd naar een onbekende bestemming. Het feest nabij café In Den Kolder werd daarna abrupt beëindigd . Het bezoek én de ontvoering van het hoofd van onze regering werd zowel in de landelijke als in de plaatselijke pers op dringend verzoek van de autoriteiten geheim gehouden . De pers werd mede omwille van het landsbelang ,verzocht niet te berichten over de zaak.

Herman Emmink

Vrijdagmorgen kwam er dan toch plotseling schot in de zaak Een verslaggever van OmroepDongen.nl werd vanmorgen via een wekkerradio wakker met het liedje ‘Daar bij die Molen ‘ van de zanger Herman Emmink .Eerder deze week had hij bij een wandeling door het dorp al iets verdachts gezien bij dierenhandel Leo van Riel die is gevestigd in een molen. Plichtsgetrouw lichtte de journalist het speciaal samengestelde onderzoeksteam in die na een grondig onderzoek geen sporen of aanwijzingen vonden tussen het vogeltjeszaad . Het idee dat dan ‘’n molen ‘een rol zou spelen in de ontvoeringszaak liet de verslaggever – die niet met name genoemd wil worden- niet los .Bij het horen van het eerder genoemde lied op ‘Radio 5 Nostalgia’ telefoneerde hij toch zijn vermoedens door aan het onderzoeksteam . Dat de bevrijding van de koningin toch een link met een molen te maken blijkt te hebben gehad werd vrijdagmiddag in de speciaal voor deze week gezamenlijk perskantoor van OmroepDongen.nl en Dongenhomespot.nl als onwaarschijnlijk toevallig gekenmerkt. Beide Dongense nieuwsbrengers komen nog uitgebreid op deze zaak terug.

Twijfel

Er heerst grote twijfel bij het speciale onderzoekteam , dat bestond uit de hoogste groepen van de basisscholen van Dongen of het verhaal in de Dongense pers wel helemaal klopt. Feit is dat de koningin bevrijd is uit de Wilhelminamolen nabij de winkel van Piet Kerhof waar de vorstin twee dagen haar ongewilde verblijfplaats vond.

Zeeslag

Ook de andere ontvoeringszaak , die door het grote nieuws van de ontvoering van de Koningin bijna werd vergeten en de andere gebeurtenissen die tijdens de vermaarde Dongense Zomerspelen plaats vonden krijgen nog ruime aandacht in onze media . Het nieuws van deze vrijdag werd ook nog bepaald door een ander spannend avontuur ; even vóór de ontknoping van de koninginnen -zaak vond op de ‘Zee’nabij de Bloemaertstraat een ware zeeslág plaats. In de grootste stilte die maar denkbaar is werden de slechteriken op volle zee verrast door de goeie die met veel moed , ijver en durf de schat weer terugbrachten waar die thuis hoort. In beide gevallen geld toch maar weer dat het goede het kwade altijd overwint . Zie de filmimressie en de foto’s op de aangegeven plaats op deze site.

( verslag : Piet Eelants )