Dongense Zomerspelen vrolijk feit !

Dongen, 24 augustus 2009.De 49ste editie van de in de regio wijd vermaarde Dongense Zomerspelen zijn weer een feit. Ruim 1700 kinderen van de Dongense basisscholen en zo’n 300 vooral jonge vrijwilligers gaan elkaar en de Dongenaren weer vrolijk,maar vooral spannend bezighouden deze week .

Onder een stralende zon, een blauwe hemel en de lach op de verwachtingsvolle gezichtjes van Dongens kleinsten werd vanmorgen om kwart voor negen begonnen met de grandioze openingsceremonie . Terwijl Dongen geel kleurt van de vele zomerspelenvlaggen was het Wihelminaplein getooid in een bonte regenboog aan vrolijke kleuren van piraten, fruitige appels , peren , broccoli en ‘oranje gezindten ‘.De verschillende thema’s van deze week werden in een bonte rij van diverse hoofdfiguren aan de kinderen, de ouders en het talrijke publiek voorgesteld . Janny de Mol die samen met groep1 en 2 en onder andere “Peerke Peer ‘deze week op zoek gaat naar het sappigste fruit en de gezondste groenten had er in een te lange winterslaap al van gedroomd en Peerke – met een moestuin in zijn hart – heeft er óók zin in. De andere groep 1 en 2 gaan deze week op zoek naar het piratenschip van Sjaak de Piraat dat tijdens een zeer zware zeestorm bijna is vergaan en op een vreemd strand terecht is gekomen . Gelukkig hebben de hoofdpiraten het overleefd in de reddingsboten en kunnen ze samen met 300 helpende kinderhanden het schip zoeken en tot de nodige reparaties overgaan.

Groep 3 en 4 gaan ook op zoek deze week. Bonny is behalve de St.Jozefkerk ook haar vader ( Dr. Bernhard) kwijt en gaat er van uit dat ze door veel kinderen wordt geholpen om haar vader te zoeken.Ze moeten dan niet bang zijn voor spinnen en slangen. De vader van Bonny heeft een telegram gestuurd met vreemde woorden. Indiana Jones is ook al bereid om te helpen. Daarvoor kwam hij graag uit zijn rustboom waar hij net zat te genieten van een sappige kokosnoot uit het oerwoud. Groep 5 en 6 gaan deze week , gekleed in nu nog onberispelijk wit samen met Wilhelmina Weter op zoek naar een fout in de geschiedenis van de Griekse Olympische spelen . Tijdens onderzoek voor haar boek ‘Op En Onder De Horden’is ze gestuit op een tape uit het jaar 56 voor Christus ,waar vreemde dingen schijnen gebeurd te zijn. Spannend ! En als klap op de vuurpijl zal de Koningin zélf deze week Dongen bezoeken. Groep 7 en 8 moeten dan wél kiezen hoe ze dit feest gaan vieren. Er zijn er die graag met het feest van buurtvereniging ‘Oranje Boven ‘meedoen ,maar ook de buurtvereniging ‘ ’t Stoepke’wil graag veel bezoekers voor hun welkom aan de vorstin.En dan zijn er altijd nog de gedeputeerden van de provincie mevrouw Arbiter en mevrouw Streber die de kinderen het nationale volkslied al lieten zingen ! Net vóór de officiële opening van de Dongense Zomerspelen werd natuurlijk het zomerspelen- lied gezongen én het zomerspelen- vuur ontstoken. ( verslag Piet Eelants )